Reactie van lezers

December 2020,

Dag Irene,
ik heb je boek bijna in 1 keer uitgelezen.
Enerzijds omdat het makkelijk leest en anderzijds omdat de inhoud zeer boeiend is.
Wolven laten ons mensen goed zien, welke basale eigenschappen ons kunnen helpen om geestelijk in evenwicht te blijven.
Ik ga niet nog meer verklappen, aan iedereen het advies dit boek vooral te lezen. En Irene bedankt dat je hebt geholpen om het boek om korte termijn te kunnen ontvangen.

Peter Eck

November 2020,

Beste Irene, Ik heb je boek gelezen en herkende de vele situaties waarin jouw Johan verzeild geraakt is. Ik vond het leuk de afwisseling tussen de ontwikkelingen van wolvenwelpen en de problematieken die op de HSE afdeling speelde. Als oud manager herkende ik het worstelen met tijd en aandacht voor een ieder in mijn team. Het boek geeft daarnaast veel inzicht hoe wij socialer en bedrijfsmatig beter kunnen functioneren. Een leuke parallel met de wolvenwereld!
Jan van Loon

05-11-2020

Ik ga het boek dadelijk lezen, want net binnengekomen. Ik wil nu eerst vooral Irene bedanken bij het “wolfwaardig” oplossen van een vertraging in de levering van de bestelling. Zeer behulpzaam. Dank je wel!

26 augustus 2020, 14:46

Beste Irene,
Heb net je boek gelezen. Misschien wil je wat feedback?
– de vormgeving van het boek is heel mooi, de harde kaft is prettig en ook de papiersoort zijn heel fijn om om te bladeren. Verder zijn de illustraties prachtig. Ook de mooie handige bladwijzer is erg fijn.
– de generatie beschrijvingen zijn heel helder en zijn zeer zeker actueel in deze Corona tijd.
– de leeswijzer is handig, want zo voel je meer vrij om het boek gewoon te gebruiken naar eigen believen.
– de quotes zoals die van Pythagoras zijn prachtig en zeer wijs.
– het stuk over de soort wolven met name “omega wolven” sprak mij zeer aan.
– Het is een nieuw gezichtspunt om wolvengedrag met mensen/teamgedrag te verbinden. Zeer origineel en goed bruikbaar.
– de raad om rust, reinheid en regelmaat toe te passen is zeer wijs. Dit had ik ook al in de gaten toen ik een paar jaar geleden oppasdag had voor mijn kleindochtertje. Het is heilzaam voor het kind maar ook voor mezelf. Dat werkt ook in teams, blijkt uit je boek. Het is immers heel natuurlijk gedrag, alleen wij mensen hebben het vaak zo ingewikkeld gemaakt ( zoals jij ook al aangaf).
Kortom: een heel mooi en bruikbaar boek waarin je zelf ook kwetsbaar durft op te stellen, wat de leesbaarheid en herkenbaarheid voor mij vergroot.
Nog bedankt voor je boek en veel succes en plezier ermee,
Groet, J.
Franssens

16-08-2020, 15:07

Ik werd meteen getriggerd door de titel van je boek en heb het dan ook meteen besteld. Sinds vrijdag heb ik het in huis en ondanks dat je in het begin schrijft dat het boek zo geschreven is dat je het rustig regelmatig aan de kant kan leggen, lukt dit me niet. Het is zo treffend geschreven dat ik het nu bijna aan een stuk, nou ja in 2 dagen, gelezen heb. Compliment voor je manier van schrijven en zeker ook voor de inhoud. Heel herkenbaar. Mooi de link naar wolven. Kan alleen maar onderschrijven dat we veel van hen kunnen leren. Maar ook niet alleen van hen, maar ook van andere dieren met hechte sociale verbanden. Ik ga je boek zeker aanbevelen en er ook direct iets mee doen.
E.S.

18-08-2020, 12:00

Een bijzonder leerzaam, creatief geschreven boek. Het beschrijft wat organisaties, teams en andere entiteiten die drijven op samenwerken kunnen leren van het gedrag van wolven. De auteur beschrijft met zeer veel kennis en kunde het gedrag van de wolf en de samenwerking binnen een roedel. Ze spiegelt dit op een verfrissende manier aan het reilen en zeilen binnen een organisatie. De ‘afdelingsschets’ die ze daarbij geeft leest als een spannende roman met zeer herkenbare personages. De handvaten die worden aangereikt zijn toepasbaar, inspireren en doen direct een beroep op je creativiteit. Na het lezen van dit boek is er geen enkele reden meer om niet aan de slag te gaan met een prettigere werkomgeving!!
Corrine

14-08-2020, 17:00

‘Wolven krijgen geen burn-out’ is een boek dat met zorg is gemaakt. Dat weet je zodra je het boek in handen hebt. Een heerlijk formaat, mooi papier waardoor de afbeeldingen geheel tot hun recht komen en een natuurlijk en rustig kleurgebruik.

Irene heeft een luchtige manier van schrijven, waardoor zowel het verhaal van Johan als de informatie over wolven makkelijk leest. Het gedrag van mensen op de werkvloer wordt gespiegeld aan het gedrag van wolven. En vooral wat we ervan kunnen leren en toepassen om een prettiger werkomgeving te creëren, waarin iedereen tot zijn recht komt. Want dat is wel de strekking van het boek: in de roedel heeft iedereen waarde. Wanneer dat wordt gerespecteerd, neemt de kwaliteit van het algemeen belang toe.
De afwisseling van verhaal en kennis is op een originele manier gedaan.
B.C.A. Kroon (Bron: Managementboek.nl)

13-08-2020, 13:00

Wat het observeren van wolven voor ons kan betekenen komt goed naar voren in dit prettig geschreven boek.
Dat er meerdere invalskoeken zijn om je werk te benaderen wist ik wel, maar de verassende gezichtspunten die ons door de wolven worden aangereikt is bijzonder!
Het lezen van dit boek heeft de creativiteit in mij opgeroepen, ik ga aan de slag.
M.Kraat

13-08-2020, 15:00

Een mooi vormgegeven, zeer informatief en verrassend boek. Op een hele originele manier worden de overeenkomsten tussen de wolf en de mens duidelijk gemaakt.

Een hele goede balans tussen de informatie over de wolven en het verhaal over Johan en zijn team. Naarmate ik verder in zijn verhaal kwam werd ik steeds nieuwsgieriger naar de afloop, het boeide me écht.

Zéker een aanrader voor elke leidinggevende maar ook voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe wij mét en ván wolven geleerd hebben samen te leven en te werken; door dit boek wordt die vergeten kennis weer opgefrist.
P. Loos

Plaats een reactie